[WK] Broersen: "Dit is onwerkelijk"

Stefan (sportfreak)

Nadine Broersen maakte vanavond haar droom werkelijkheid, het winnen van een medaille op een WK. Het werd zelfs de wereldtitel indoor op de meerkamp.

"Dat ik nu een wereldtitel heb, is nog steeds heel onwezenlijk. Het voelt heel raar. Ik weet nu nog beter dat ik heel ver kan komen als ik bij alle vijf onderdelen geen fouten maak. Dat heb ik vandaag kunnen doen," aldus de meerkampster. "Ik ging op weg voor de titel, maar ook voor het Nederlands record. Ik wist dat ik voor het record een tijd van 2.17 nodig had, maar ook dat ik daarmee onbereikbaar zou blijven voor de anderen. Daarom kon ik lekker mijn eigen race lopen."

Uiteindelijk won ze de titel met een puntentotaal van 4830, wat ook een Nederlands record betekende. Ook bij het hoogspringen kwam het met een hoogte van 1.93 tot een Nederlands record, maar dat noemde Broersen niet het sleutelmoment: "Dat was het verspringen, omdat ik daar niet te veel punten moest verliezen op de anderen. Toen ik daar 6,17 sprong, kwam de overwinning wel heel dichtbij."