Schansspringer Bardal wint in Trondheim

heywoodu

Schansspringer Anders Bardal heeft in Trondheim zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Noor was voor eigen publiek de beste, voor de Oostenrijker Andreas Kofler en de Japanse veteraan Noriaki Kasai.

Na de eerste ronde ging Roman Koudelka zeer verrassend aan de leiding. De Tsjech leek drie jaar geleden een grote toekomst in het verschiet te hebben toen hij tiende werd in de eindstand van de World Cup, maar kampte vervolgens met vooral psychische problemen. Het was op één dag na al twee jaar geleden dat hij een World Cup afsloot bij de beste tien.

In de tweede ronde liet de oude Kasai opnieuw zien dat hij dit jaar helemaal terug is. Kofler wist vervolgens de leiding over te pakken, direct gevolgd door Bardal. Koudelka kon de druk niet helemaal aan, en slaagde er niet in zijn comeback in de top-10 te bekronen met zijn eerste zege. Hij kwam zelfs buiten het podium terecht en werd vierde. Kofler wist voor het eerst sinds december 2012 het podium te halen. Destijds was de Oostenrijker jarenlang één van de beste springers ter wereld, maar vervolgens viel hij ver terug.