Moyes: "Zo'n seizoen zag ik niet aankomen"

Frank (franklop)

David Moyes kan er met zijn verstand niet bij dat Manchester United dit seizoen zo teleurstellend presteert. De oefenmeester staat sinds afgelopen zomer onder contract bij United. De zevende plaats en de 2-0 nederlaag in de Champions League tegen Olympiakos stellen de aanhang van de Engelse grootmacht niet tevreden. Iets wat Moyes kan begrijpen.

"Zelfs al wist ik dat het een enorme uitdaging zou worden om te slagen bij United, had ik zo'n seizoen als dit niet aan zien komen. Ik wil dat jullie weten dat mijn spelers, mijn staf en ikzelf er alles aan doen om de boel op orde te krijgen", schrijft Moyes aan de supporters van United.

"Laten we met z'n allen achter de club blijven staan. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om zo snel mogelijk met positieve resultaten op de proppen te komen. Daarmee hopen we jullie eindelijk weer eens een plezier te kunnen doen."

The Mancunians kunnen komende zaterdag gelijk schoon schip maken. Dan staat de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion op het programma. Manchester United hoeft zich geen illusies meer te maken over het behalen van Champions League-voetbal. De club moet twaalf punten goedmaken op nummer vier Manchester City om nog aan het prestigieuze toernooi deel te kunnen nemen.

De ploeg van Moyes won van de laatste vier competitiewedstrijden slechts één keer. Alleen tegen Crystal Palace (0-2) werd de volle buit gepakt.