Actiefiles blijken nogal mee te vallen

anoniem_22072019025900

De langzaamaanacties die vrijdagmiddag op snelwegen verspreid over het land werden gehouden zijn grotendeels voorbij. Alleen in het noorden zijn ze hardnekkig, meldt de ANWB rond 16.30 uur. Daar stond rond dat tijdstip op de A7 tussen Groningen en Hoogezand nog een file van zes kilometer.

Elders in het land waren de actiefiles rond dat tijdstip aan het oplossen. De acties zijn, al dan niet op aandringen van de politie, beëindigd, aldus een woordvoerder van de ANWB. De avondspits is vrijdag volgens hem vooralsnog niet noemenswaardig.

Behalve op de A7 stonden vrijdag ook files ten zuiden van Rotterdam op de A29, tussen Rotterdam en Gorinchem op de A15 en op de A50 van Apeldoorn naar Arnhem stonden files. In het noorden werd verder nog actiegevoerd op een verkeersplein bij Joure, wat tot vertraging leidde.

De langzaamaanacties tussen 15.00 en 16.00 uur zijn deel van een protest dat voor vrijdag werd aangekondigd door een organisatie die zich Landelijke Demonstraties 2013 noemt. Het doel van de acties werd door een woordvoerder donderdag nog omschreven als 'het terugdraaien van domme maatregelen waar niemand wat aan heeft'.