[WK] Broersen begint sterk aan meerkamp

heywoodu

Nadine Broersen is op het WK indoor in Sopot sterk begonnen aan de vijfkamp. Op het eerste onderdeel, de 60 meter horden, evenaarde de 23-jarige Broersen haar persoonlijk record van 8,32 seconden. Eelco Sintnicolaas had een meer moeizame start, maar staat wel vierde op de zevenkamp.

Met haar tijd neemt Broersen direct een voorsprong ten opzichte van haar persoonlijk record op de vijfkamp. Dit zette ze in januari in het Britse Sheffield op 4656 punten. Op het WK in Sopot staat ze na de horden op de derde plek, achter de Canadese Brianne Theisen-Eaton en de Oekraïense Ganna Melnichenko. Ook de overige vier onderdelen zullen vrijdag plaatsvinden.

Bij de mannen, die de zevenkamp afwerken, was het de beurt aan Eelco Sintnicolaas om zijn persoonlijk record op de 60 meter te benaderen. Dit lukte niet helemaal, met 7,01 seconden bleef hij 0,13 seconden boven zijn snelste tijd. Ondanks de wat tegenvallende tijd werd hij vierde. De winst op de openingsafstand ging naar de Amerikaanse wereldkampioen Ashton Eaton, die met 6,67 seconden nog beter begon dan tijdens zijn wereldrecord. Tweede staat Damian Warner uit Canada, voor de Oekraïener Oleksiy Kasyanov.