Skiester Fenninger wint in Åre

heywoodu

Skiester Anna Fenninger heeft in Åre de reuzenslalom op haar naam geschreven. De Oostenrijkse stond na de eerste run nog op de zevende plek, maar wist dankzij een sterke tweede run de winst te pakken.

Na één omloop ging olympisch kampioene Tina Maze aan de leiding. Nadia Fanchini uit Italië moest bijna een halve seconde toegeven op de Sloveense, terwijl Lara Gut op 0,65 seconden van Maze de derde plek in handen had. 

In de tweede run werd de eerste snelle tijd neergezet door de Oostenrijkse Eva-Maria Brem. De eerste die de tijd verbeterde was de Française Anemone Marmottan, direct daarna gevolgd door Fenninger. Lara Gut was de volgende die in de buurt van de eerste tijd kwam, maar zij moest uiteindelijk 0,39 seconden toegeven op Fenninger, net als Brem.

Fanchini leek op weg om de snelste tijd neer te zetten, maar ging onderuit. Maze slaagde er niet in haar leiding vast te houden en viel zelfs buiten het podium. Achter Fenninger en Marmottan ging de derde plek naar zowel Gut als Brem, waarmee de Oostenrijkse voor het eerst in haar carrière het podium haalde in de World Cup.