Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 10

Peter Breuls

Liefhebbers van visueel spektakel en geweld komen aan hun trekken in de nieuwe Frank Miller-verfilming 300: Rise of an Empire. Meer heroïek vind je in het Nederlandse Kenau of enigszins in de buddy-komedie Ride Along. En anders is er altijd nog onafhankelijk drama uit Europa, of een eenvoudige The Hangover-wannabe.

300: Rise of an Empire

Vervolg op Zack Snyders 300. De Griekse generaal Themistokles (Sullivan Stapleton) moet het opnemen tegen de Perzen, aangevoerd door de voormalige god Xerxes (Rodrigo Santoro) en Artemesia (Eva Green), de wraakzuchtige commandant van de Perzische vloot. Themistokles probeert heel Griekenland te verenigen om de afloop van de oorlog te veranderen.

Kenau

Heroïsch drama over Kenau, de strijdbare vrouw die na het verlies van haar jongste dochter besluit met een vrouwenleger de wapens op te pakken tegen het Spaanse leger.

Best Night Ever

Best Night Ever is de Hangover voor vrouwen, een film over een vrijgezellenfeest dat behoorlijk uit de hand loopt en de boeken ingaat als de ‘Best Night Ever’.

We Are The Best

Stockholm, 1982. Bobo, Klara en Hedvig, drie tienermeiden die cool en sterk zijn, maar ook ietwat vreemd en verward. Die veel te vroeg voor zichzelf moeten zorgen. Die vissticks opwarmen in een broodrooster terwijl hun moeder in het café is. Drie meiden die een punkband starten zonder een instrument te bespelen. Hoezo, punk bestaat niet meer?!

Ride Along

Ben (Kevin Hart) wil zijn vriendin ten huwelijk vragen, maar hij moet eerst haar grote broer James (Ice Cube), overtuigen dat hij goed genoeg is om met haar te trouwen.

Miele

De Italiaanse dramafilm Miele draait om de eigenzinnige Irene (Jasmine Trinca), bijnaam Miele (honing), die het haar taak heeft gemaakt om terminaal zieken een waardig einde te geven.

Deze films kun je gaan zien vanaf vandaag.