Kerstholt naar WK shorttrack in reserverol

Pino112

Niels Kerstholt heeft voor de individuele afstanden op het WK shorttrack, volgend weekend in het Canadese Montreal, de reserverol toegewezen gekregen. Sjinkie Knegt, in Sochi winnaar van het brons op de 1000 meter, Freek van der Wart en Daan Breeuwsma komen wel uit op de individuele nummers. 

Kerstholt voldeed op de Olympische Spelen niet aan de verwachtingen. Op de 1500 meter werd hij laatste in zijn halve finale en bij de 500 en 1000 meter werd hij al in de heats uitgeschakeld. Op de relay werd het Nederlandse team vierde nadat Van der Wart al in de eerste bocht onderuit ging. Kerstholt zei toen al weinig zin te hebben in het WK: "Ik zal wel aangewezen worden voor de individuele afstanden, maar van mij mogen ze die plek aan iemand anders geven. Zoals ik me nu voel denk ik: krijg allemaal de schijt".

De 30-jarige shorttracker doet wel mee aan de relay, samen met Christiaan Bökkerink, Sanne van Kerkhof en Rianne de Vries maken zij de Nederlandse relayploegen in Canada compleet. Bij de vrouwen komen Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof uit op de individuele nummers en is Lara van Ruijven de reserve. 

Kerstholt als reserve bij de individuele afstanden (PROSHOTS/Bildbyran)