Makers Mees Kees verfilmen Dummie de Mummie

Sanne (Syth86)

De boeken over Dummie de Mummie van Tosca Menten worden verfilmd. Producent Paul Voorthuysen en scenarist Tijs van Marle, die eerder Mees Kees en Mees Kees op Kamp maakten, hebben de filmrechten in handen en willen de film nog dit jaar uitbrengen. Dat laat distributeur Dutch Film Works woensdag weten.

Pim van der Hoeve, bekend van Liever Verliefd en Bernhard, Schavuit van Oranje, neemt de regie op zich. De opnames gaan naar verwachting dit voorjaar van start zodat de film in het najaar in première kan gaan.

In de vijf boeken van Dummie de Mummie vindt de Goos Guts op een dag een mummie in de tuin. Samen met zijn vader besluiten ze net te doen alsof de mummie hun neefje Dummi uit Egypte is. Dat leidt al snel tot spannende avonturen, vooral als blijkt dat Dummie zijn magische scarabee niet mag kwijtraken.

In Nederland zijn ruim 140 duizend exemplaren van de boekenreeks verkocht. Ook in Engeland bleken de boeken populair, evenals in onder meer Duitsland, Polen, Italië en China. Naast de boeken is er een Dummie de Mummie-website en is een tijdschrift in de maak.


Makers Mees Kees verfilmen Dummie de Mummie (Foto: Novum)