'Barkhad Abdi is blut'

Sanne (Syth86)

Ondanks een Bafta en een Oscarnominatie voor zijn rol in het kapingsdrama Captain Phillips gaat het de Somaliër Barkhad Abdi financieel niet voor de wind. De 28-jarige acteur is al maanden bijna blut, schrijven Amerikaanse media op basis van tijdschrift New Yorker.

Abdi kreeg 65 duizend dollar voor zijn rol, maar dat is al ruim twee jaar geleden. Volgens het artikel zou Abdi rondkomen van daggeld dat de filmstudio beschikbaar stelt tijdens de promotie van de film. Zijn kleren zijn geleend en hij heeft alleen beschikking tot een auto tijdens de promotiedagen. Daarnaast zou Abdi, wanneer hij in Los Angeles is, voornamelijk worden rondgereden door een bevriende Somalische taxichauffeur.

Tot vlak voor de première van Captain Phillips verkocht Abdi nog mobiele telefoons in de winkel van zijn broer. Die baan zegde hij echter op toen de promotietoer voor hem begon. "Ik dacht dat het twee kanten op kon gaan", zegt Abdi. "Of de film werd een hit, of niet. Maar in elk geval kon ik daar niet blijven werken."

Abdi greep mis bij de Oscars, waar hij het gouden beeldje naar Jared Leto zag gaan voor diens rol in Dallas Buyers Club.

Barkhad Abdi