Cranston kent ondanks succes geen sterallures

Sanne (Syth86)

Bryan Cranston heeft zich nog nooit als een diva gedragen. De Amerikaanse acteur brak door in de immens populaire tv-serie Breaking Bad en maakt donderdag zijn Broadway-debuut als de voormalige Amerikaanse president Lyndon B. Johnson in het stuk All the Way. "Bryan werkt harder dan wie ook", zegt tegenspeler James Eckhouse.

"Volgens mij heeft Bryan nooit geprobeerd om een ster te worden", gaat Eckhouse verder. "Hij is nooit vergeten waar hij vandaan komt en is voor alles een acteur."

Dat kan regisseur Bill Rauch volmondig beamen. "Bryan is een briljante acteur die zijn gretigheid en intelligentie volledig inzet. Hij zet zich in als de leider van het gezelschap en er is geen sprake van dat hij zich apart opstelt ten opzichte van zijn medespelers."

Voor Cranston, die er na Breaking Bad financieel warmpjes bij zit, is de keus voor het stuk vooral een artistieke geweest. "Ik hoef nooit meer te werken, dus alles wat ik vanaf nu doe, is leuk, belangrijk of een uitdaging", zegt de acteur, die vrijdag 58 wordt.

"Ik wil niet arrogant klinken, maar ik denk wel dat ik goed gecast ben", gaat Cranston verder. "Johnson was een zeer complexe persoon. Je maakt je Broadway-debuut maar één keer, en ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik er goed aan heb gedaan me aan dit voortreffelijk geschreven stuk te verbinden."

Bryan Cranston