Puyol vertrekt na seizoen bij Barcelona

Pino112

Carles Puyol heeft bekendgemaakt dat hij na dit seizoen vertrekt bij FC Barcelona. Wat de verdediger daarna gaat doen, laat hij na deze jaargang weten. Een groot gedeelte van de Barça-selectie was aanwezig toen Puyol dinsdagmiddag zijn vertrek officieel aankondigde.

Het was een kort persmoment, waarbij de aanwezige media geen gelegenheid kregen om vragen te stellen. "Ik wil julliie laten weten dat ik aan het einde van dit seizoen stop met voetballen bij Barcelona", aldus de 35-jarige routinier. "De laatste jaren heb ik steeds meer moeite om mijn niveau te halen, doordat ik veel geblesseerd was."

"Na het seizoen zal ik beslissen wat ik zal doen", vervolgt Puyol, die nog niet het einde van zijn carrière aankondigde. "Ik mag van de club transfervrij vertrekken, maar heb nog geen beslissing gemaakt." Het contract van Puyol in Camp Nou liep door tot de zomer van 2016.

"Ik wil iedereen bedanken die mij in mijn tijd bij Barcelona heeft gesteund. Ik heb hier veel successen gekend, maar zal er alles aan doen om zoveel mogelijk te bereiken in deze laatste maanden. Tot het einde van het seizoen geef ik alles voor de club."

Puyol speelde bijna zeshonderd duels voor de Catalaanse grootmacht. Hij debuteerde in het seizoen 1999/00 onder Louis van Gaal in het eerste elftal van Barça. Vervolgens maakte hij de gloriejaren mee onder Frank Rijkaard en Pep Guardiola.

Zo legde Puyol beslag op zes landstitels, drie Champions Leagues, twee wereldbekers voor clubs, twee Europese Super Cups, twee Copa's del Rey en zes Spaanse Super Cups. Met de Spaanse nationale ploeg werd hij in 2008 en 2012 Europees kampioen en won hij in 2010 het WK.


Puyol is dit seizoen voor het laatst in het Barcelona-shirt te zien (PRO SHOTS/Peter Lous)