Pirelli maakt compounds voor eerste races bekend

Peterselieman

Pirelli heeft bekendgemaakt welke bandencompounds er mee worden genomen naar de eerste vier races van het Formule 1-seizoen 2014. Verrassende keuzes zijn het evenwel niet, omdat de Italiaanse rubbermaker dit jaar iets conservatiever in wil gaan.

De reden voor de meer behoudende aanpak is dat de 1,6 liter V6-turbomotoren een enorm koppel genereren. Hierdoor krijgen de banden het zwaarder te verduren dan in het V8-tijdperk. Pirelli heeft er voor gekozen om conservatiever met de rubbersamenstelling te zijn om te voorkomen dat er snel lekke banden zijn en om het aantal blaren en marbles te verminderen. De banden zullen langer meegaan dan afgelopen seizoen, maar tegelijkertijd is ook het gat tussen de verschillende compounds groter geworden.

Voor Australië, Bahrein en China zullen de medium en zachte banden gebruikt worden. Voor de tweede race van het seizoen, in Maleisië, is de keuze gevallen op hard en medium. De superzachte band zal later dit jaar voor het eerst weer haar opwachting maken.