Nederlandse Vandierendonck in Tennis Hall of Fame

Frank (franklop)

De Nederlandse rolstoeltennisster Chantal Vandierendonck is opgenomen in de International Tennis Hall of Fame. Dat geldt als een van de hoogste onderscheidingen in het tennis. Vandierendonck behoorde in de jaren tachtig en negentig tot de wereldtop. Ze won vijf medailles bij de Paralympics en voerde 136 weken de wereldranglijst aan.

De 49-jarige Vandierendonck, die onder meer zeven keer de beste was op de US Open, werd in 1991 bovendien de eerste wereldkampioene in het rolstoeltennis. Een titel die ze uiteindelijk drie keer veroverde. Ze is de eerste rolstoeltennisster die wordt toegelaten tot de Hall of Fame.

Ook Lindsay Davenport kreeg een plek in de Hall of Fame. De Amerikaanse won gedurende haar loopbaan de US Open (1998), Wimbledon (1999), de Australian Open (2000) en olympisch goud in 1996. Ze voerde 98 weken de wereldranglijst aan.

De andere genomineerden zijn coach Nick Bollettieri, bestuurder Jane Brown Grimes en de Britse tv-commentator John Barrett. Bollettieri begeleidde in het verleden onder anderen Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles en Boris Becker.