Call of Duty 2014 zoekt sollicitanten

Pheno

Vacatures zijn altijd handig om te zien wat er verwacht wordt van de sollicitanten. Zo ook voor de nieuwe Call of Duty dit jaar uit moet komen. Ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft een paar vacatures online gegooid waarin we wat mogelijke features van de aankomende Call of Duty kunnen lezen.

Te lezen valt dat "The candidates will have the opportunity to contribute in various areas of in-game effects including but not excluding weaponry effects, vehicle destruction, large-scaled rigid body simulations and environmental effects such as fire, smoke, water, and weather system."

Het lijkt erop dat Activision PlayStation 3 en Xbox 360 nog niet afschrijft, ondanks het eerdere bericht dat next-gen de prioriteit heeft.  De kandidaat moet "minimaal 2-3 jaar van next-gen visuele effecten hebben ontwikkeld op console hardware (360, PS3)" en "ervaring met en een goede kennis van de beperkingen en verwachtingen van de huidige generatie hardware (360, PS3)."

Call of Duty 2014 is nog niet officieel aangekondigd, al weet iedereen dat er een nieuw deel komt aan het eind van dit jaar. Sledgehammer is de eerste van drie studio die Call of Duty ontwikkelt met de driejarige cyclus die Activision aangekondigd heeft.