Olympisch kampioen Jansrud wint ook in Kvitfjell

heywoodu

Skiër Kjetil Jansrud heeft voor eigen publiek de super-G in Kvitfjell op zijn naam geschreven. De Noor, sinds kort olympisch kampioen op deze discipline, was net iets sneller dan de Zwitser Patrick Küng. De Noor Aksel Lund Svindal pakte dankzij de vierde plek de World Cup op de super-G.

Jansrud was twee dagen eerder al winnaar van de afdaling op de olympische piste in Kvitfjell, en wist daar nu een tweede zege aan toe te voegen. Hij kwam na een sterke run over de finish in een tijd die 0,26 seconden sneller was dan de op dat moment leidende Küng. De derde plek was voor de Oostenrijker Matthias Mayer, op 0,33 seconden van Jansrud.

Aksel Lund Svindal ging voorafgaand aan de wedstrijd in zijn thuisland soeverein aan de leiding in de stand om de World Cup op de super-G. Met een vierde plaats leverde hij weliswaar wat punten in, maar met nog slechts één super-G te gaan is hij niet meer in te halen voor zijn achtervolgers. In de strijd om de algemene World Cup breidt Svindal zijn leiding uit, maar concurrent Hirscher heeft met een slalom en een reuzenslalom in Kranjska Gora nog twee kansen meer dan Svindal om punten te scoren.