Eindzeges voor Dimitrov en Cibulkova in Acapulco

Katyn

Dominika Cibulkova en Grigor Dimitrov hebben het tennistoernooi in het Mexicaanse Acapulco op hun naam geschreven. De Slowaakse Cibulkova versloeg bij de vrouwen de Amerikaanse Christina McHale zaterdag met 7-6 (3), 4-6, 6-4. Dimitrov, uit Bulgarije, was bij de mannen met 7-6 (1), 3-6, 7-6 (5) te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

Cibulkova, die in januari de finale van de Australian Open bereikte, won in Mexico de vierde titel in haar loopbaan. "Het was een moeilijke wedstrijd, ik ben erg moe, ik moest fysiek en mentaal tot het gaatje gaan", zei ze na afloop van de finale. De 21-jarige McHale speelde in Acapulco de eerste eindstrijd in haar carrière.

Dimitrov, de nummer 22 van de wereld, had in de halve finale vriend en vijand verrast door Andy Murray (7) uit te schakelen. De 22-jarige Bulgaar heeft nu twee ATP-toernooien op zijn naam geschreven. Vorig jaar zegevierde hij in Stockholm voor het eerst.

In Sao Paulo werden zaterdag de halve finales gespeeld. De als eerste geplaatste Tommy Haas redde het daarin niet tegen de Italiaan Paolo Lorenzi. De Duitser gaf bij een achterstand van 6-3, 3-2 op. Lorenzi speelt in de eindstrijd tegen Federico Delbonis. De Argentijn versloeg de Braziliaan Thomaz Bellucci met 6-4, 6-7 (5), 6-4.