[Upd] Geen uitstel Renault homologatie motoren

Peterselieman

Renault heeft autosportfederatie FIA gevraagd om de definitieve homologatie van de Formule 1-motoren voor het seizoen 2014 uit te stellen. De Franse motorenbouwer wil volgens Auto Motor und Sport meer tijd hebben om de problemen met de krachtbron te verhelpen.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Mercedes, Ferrari en Renault hun 1,6 liter V6-turbomotor vandaag aan de FIA aan zouden bieden, waarna de basisspecificaties vastgelegd zouden zijn. Alleen ten behoeve van de betrouwbaarheid en veiligheid zouden er tussentijds nog aanpassingen mogen worden gedaan.

Voor de seizoenen 2015 en 2016 mogen de motorenbouwers wederom aan hun krachtbronnen sleutelen, maar iedere jaar worden de mogelijkheden hiervoor beperkter. Daarom wil Renault nog dit jaar een inhaalslag maken. Volgens de geruchten heeft de hoogste baas van Renault, Carlos Ghosn, al met FIA-president Jean Todt gesproken om de nijpende situatie kenbaar te maken. Daarnaast zal vandaag in de strategiewerkgroep van de Formule 1 de situatie op de agenda staan.

Update 20.08 uur
Renault heeft van de strategiewerkgroep van de Formule 1 geen uitstel gekregen om de motoren aan te mogen passen. Het betekent dat de Franse motorenbouwer tot vandaag aan de krachtbron mag sleutelen, waarna de basisspecificatie bij de FIA vastgelegd wordt. Daarna mogen alleen uit het oogpunt van betrouwbaarheid en veiligheid veranderingen toegepast worden.