ACM en KPN bakkeleien over persoonsgegevens

Chuck-N0rr1s

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) eist van KPN de namen van werknemers en klanten, maar het bedrijf weigert die informatie te verstrekken. Dat hebben beide partijen woensdag bekendgemaakt. De rechter doet in april uitspraak over de zaak.

Volgens de toezichthouder heeft KPN in opgevraagde documenten namen van klanten en werknemers onleesbaar gemaakt. ACM zegt daardoor zijn werk niet goed te kunnen doen en eist van KPN alsnog de persoonsgegevens. Voor elke dag dat het bedrijf de informatie niet geeft moet het honderdduizend euro betalen, met een maximum van een miljoen euro.

KPN heeft bezwaar aangetekend bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB). Het bedrijf zegt de gegevens niet te willen geven uit angst dat ze openbaar worden gemaakt. Het CBB behandelt de zaak op 4 april. Tot die tijd zijn de boetes opgeschort.

Het is niet de eerste keer dat KPN en ACM met elkaar overhoop liggen. Vorige maand kreeg het telecombedrijf nog een boete van dertig miljoen euro wegens het benadelen van concurrentie. Ook toen ging KPN in beroep.