Vluchtauto duo aangetroffen in Münster

Redactie

De vluchtauto van het voortvluchtige duo Antonio van der P. en Enise B. is gevonden op een parkeerplaats in het Duitse Münster. Dat melden Duitse media woensdag. In de auto vluchtte het duo maandagavond de grens over.

Het gaat om de blauwe Honda CRV van de man uit Enschede die maandagavond door Van der P. en B. werd gegijzeld. Hij werd in Ahaus, vlak over de grens bij de Nederlandse plaats, vrijgelaten.

De politie heeft sinds die tijd op meerdere plaatsen grote zoekacties uitgevoerd. Onder meer in het Duitse Gronau en in het Groningse Winschoten. Een woordvoerder laat weten dat hij meer acties niet uitsluit. "Ik kan me voorstellen dat als er bruikbare informatie zit bij de tips die zijn binnengekomen naar aanleiding van onze oproep in Opsporing Verzocht, we opnieuw in actie komen."

Zeker dertig tips zijn sinds dinsdagavond binnengekomen over het voortvluchtige duo dat verdacht wordt van verschillende gewelddadige incidenten. Ze zouden in de afgelopen weken onder meer betrokken zijn geweest bij woningovervallen, ontvoeringen en een schietincident. De politie bestempelt ze als 'levensgevaarlijk'.