Beenhakker nieuwe technisch directeur Sparta

DeLuna

RTV Rijnmond meldt dat Wiljan Vloet zijn fucntie als technisch directeur neer zal moeten leggen. De raad van commissarissen zou Vloet per direct uit zijn fucntie gezet hebben. Leo Beenhakker zou de technische zaken voorlopig over gaan nemen. Vloet blijft nog wel aan als algemeen directeur. 

De keuze om Vloet te behouden als algemeen directeur lijkt onvermijdelijk. Het contract met de 51-jairge Brabander loopt nog 2,5 jaar door en het voortijdig beëindigen van dit contract zou Sparta veel geld kosten. 

De redenen om Vloet als technisch directeur te laten vertrekken zijn duidelijk. De Jupiler Leagueclub is nog steeds niet gepromoveerd in de 2,5 jaar dat Vloet nu actief is. Daarnaast heeft hij drie trainers ontslagen en ruim dertig spelers aangetrokken waarvan er maar enkelen voldeden aan de verwachtingen.

Sparta verloor afgelopen zondag in eigen huis met 4-2 van Jong Ajax. Het gevolg hiervan was dat supporters hevig gingen protesteren. De club staat momenteel teleurstellend negende op de ranglijst. Deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie is al wel veiliggesteld, omdat Sparta een periode heeft gewonnen. 

Vanmiddag zal er nog overleg zijn en er zijn verder nog geen uitkomsten, laat een woordvoerder van Sparta weten.