Verwoest gemeentehuis Waalre niet herbouwd

Redactie

Het gemeentehuis van Waalre, dat in juli 2012 door een aanslag afbrandde, wordt niet op de oude plek herbouwd. De gemeenteraad heeft besloten dat activiteitencentrum 't Hazzo in Aalst het nieuwe gemeentehuis wordt, meldt de gemeente woensdag.

De gemeenteraad besloot halverwege vorig jaar al dat een nieuw gemeentehuis moet worden gekocht omdat dat uiteindelijk goedkoper is dan huren. Inwoners en medewerkers droegen vervolgens dertig mogelijke locaties aan.

Na een eerdere selectie bleven drie locaties over: de oude locatie aan de Koningin Julianalaan, een Boerenbondterrein tegenover het voormalige gemeentehuis en 't Hazzo. Bij een eerdere vergadering viel het Boerenbondterrein al af.

De nieuwbouw en verbouw van 't Hazzo is volgens de gemeente goedkoper dan het bouwen van een nieuw gemeentehuis op de oude locatie. De kosten worden grotendeels gedekt door het geld dat de verzekering na de aanslag uitkeerde. De onderhoudskosten zijn naar verwachting lager dan de huur van de gebouwen aan de Laan van Diepenvoorde die nu als gemeentehuis dienen.

Het vorige gemeentehuis, een monumentaal pand, werd voor het grootste deel in de as gelegd na een aanslag met twee auto's. De daders zijn nog spoorloos en over het motief is nog niets bekend. In april werden drie verdachten aangehouden, maar zij werden later vrijgelaten omdat er niet genoeg bewijs was dat zij er iets mee te maken hadden.