Baas Texaans circuit haalt uit naar Ecclestone

Peterselieman

De baas van de Texas Motor Speedway heeft hard uitgehaald naar Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Uitgerekend in het weekend dat zij in Fort Worth de NASCAR Series ontvangen staat even verderop de F1-race in het iets zuidelijker gelegen Austin op het programma.

Eddie Gossage noemde het schema van de Formule 1 'arrogant'. "Ik ben ervan overtuigd dat het gekkenwerk is. De Formule 1 heeft op de NASCAR geschoten. Ik ben niet verbaasd, want Bernie Ecclestone heeft al veel gekke dingen gedaan. Wat hij niet begrijpt dat hij het opneemt tegen een vierhonderd kilo zware gorilla als het op Amerikaanse motorsporten neerkomt. Die gorilla is de NASCAR."

De race op de Texas Motor Speedway staat op 2 november op het programma. Op dezelfde dag komt de F1 op Circuit of the Americas in actie. De bazen uit Fort Worth hebben contact opgenomen met die in Austin en autosportfederatie FIA om te kijken of er nog een mouw aan te passen valt.

Gossage: "Elke keer als je iets in twee stukken verdeelt, of het nu 50-50, 60-40 of 99-1 is, krijg je nooit de volle 100 procent. Het is gewoon niet handig. Er zijn 52 weken in een jaar, maar dit was het enige weekend dat de Formule 1 naar Austin, Texas, kon komen. Ach, kom op zeg!" Volgens de circuitbaas heeft de organisatie in Austin niet de macht om nee te zeggen tegen 2 november, terwijl ze dit wel hadden moeten doen.