'Zivkovic gaat voor drie jaar tekenen bij Ajax'

Redactie

Ajax is volgens De Telegraaf voor 99 procent zeker van de komst van Richairo Zivokovic. De 17-jarige spits gaat voor drie jaar tekenen in Amsterdam. Ajax bereikte eerder al een overeenstemming over de transfersom van Zivkovic. Naar verludit betalen de Amsterdammers een bedrag van 2,5 miljoen euro aan FC Groningen.

Volgens de ochtendkrant ontvangt de huidige club van Zivkovic een doorverkooppercentage van tien procent. Na toestemming van FC Gronigen, onderhandelde directeur voetbalzaken Marc Overmars gisteren in Amsterdam met Players United, het nieuwe management van de talentvolle aanvaller.

Contract voor drie jaar
De onderhandelingen hebben nog niet geleid tot een akkoord. Op hoofdlijnen werden beide partijen het wel eens over de contractduur van drie jaar. Omdat Zivkovic de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt, is een contract langer dan drie jaar niet toegestaan. Hierdoor kan Ajax hem hooguit tot 2017 vastleggen.

Afgelopen zomer waagde Ajax ook al een poging om Zivkovic naar de Amsterdam ArenA te halen. Destijds weigerde de aanvaller, omdat hij eerst zijn waarde wilde bewijzen in de Euroborg. Met een jaar ervaring in de Eredivisie en een havo-diploma op zak durft hij na dit seizoen de sprong wél te wagen.

Players United
Zivkovic is sinds kort onder de hoede van 'Mister Ajax' Sjaak Swart. Bij zijn managementbureau zijn onder meer Wesley Sneijder, Frank de Boer, Ronald de Boer, Hennie Spijkerman en Richard Witschge aangesloten.