Zwitserse topman Imtech na schandaal afgetreden

Harry

De topman van de Zwitserse dochter van Imtech is afgetreden nadat vorige week bekend werd dat het bedrijf, Fritz & Macziol, mogelijk betrokken is bij omkoping van ambtenaren. Dat heeft Imtech woensdag bekendgemaakt. De technisch dienstverlener komt medio maart met meer informatie over de malversaties.

Imtech bevestigde vorige week dat er door het Zwitserse openbaar ministerie onderzoek wordt gedaan naar mogelijk malversaties, na berichten hierover in De Telegraaf. Directeurs van een dochterbedrijf van de technisch dienstverlener zouden ten minste één Zwitserse ambtenaar hebben omgekocht, om zo de plaatselijke overheid voor miljoenen te kunnen oplichten. Het OM zou drie verdachten in het vizier hebben, waaronder de nu afgetreden ceo van Fritz & Macziol.

De technisch dienstverlener onderzoekt zelf ook wat er is gebeurd in Zwitserland. Hierover wordt 18 maart meer bekendgemaakt, kondigt Imtech woensdag aan.

De smeergeldaffaire in Zwitserland volgt op twee eerdere schandalen in Polen en Duitsland, waar dochterbedrijven van Imtech betrokken waren bij grootschalige boekhoudfraude. In de nasleep daarvan verloor het bedrijf uit Gouda vorig jaar bijna een miljard euro aan beurswaarde. In een poging orde op zaken te stellen werd de top van het bedrijf vervangen.