Volendam loopt leeg voor Jan Smit in Concertgebouw

Harry

Jan Smit kan woensdagavond rekenen op veel support uit zijn thuisdorp bij zijn optreden in het Concertgebouw. "Het is een thuiswedstrijd voor mij, er komen heel veel vrienden en familie uit Volendam", zegt de zanger tegen Novum Nieuws. "Da's natuurlijk heel erg leuk."

De 28-jarige volkszanger, die nooit eerder optrad in de Amsterdamse concertzaal, kijkt enorm uit naar zijn optreden. "Het is wel iets unieks. In ons genre is het niet gebruikelijk om in zo'n zaal te staan."

Smit is momenteel aan het toeren met de show Jan Live, maar past zijn show niet aan en last ook geen extra repetities in. "Ik doe nooit een soundcheck. De akoestiek is gewoon goed in het Concertgebouw."

Hoewel Smit vereerd is met zijn show in het Concertgebouw, waar veel klassieke muziek wordt gespeeld, weet hij niet of hij zelf ooit een album in het klassieke genre wil opnemen. "Daar heb ik nooit echt over nagedacht. Ik heb een paar jaar geleden wel een aantal klassieke medleys gezongen, maar dat was een eenmalige actie. Op dit moment ben ik er niet mee bezig, maar misschien als ik wat ouder ben."

Smit houdt naar eigen zeggen wel van klassieke deuntjes. "Het is niet dat ik er elke dag naar luister, maar ik heb vroeger in een kinderkoor gezeten en daarin zong ik wel veel klassieke muziek, dus ik ben er wel mee opgegroeid."