Groen licht voor Verlinden na hartritmestoringen

Maarten (rubbereend)

Zwemmer Joeri Verlinden heeft dinsdag de training hervat. De onderzoeken naar zijn hartritmestoringen zijn afgerond en geven geen reden om topsport af te raden, meldt de zwembond. De vlinderslagspecialist gaat zich voorbereiden op de Swim Cup in april, het laatste kwalificatiemoment voor het EK later dit jaar in Berlijn.

Bij Verlinden werden anderhalve maand geleden tijdens een reguliere sportkeuring hartritmestoringen ontdekt. Hij moest vervolgens meteen de trainingen staken en mocht niet mee op trainingskamp met de nationale zwemploeg in Thailand.

Verlinden is blij dat hij weer aan de slag mag. "Na een paar slopende weken vol spanning, frustraties en verdriet is het prettig om nu uitsluitsel te krijgen over de voortzetting van mijn zwemcarrière. Vanaf vanmiddag ga ik eindelijk weer bezig met mijn passie en dromen. Aan mijn motivatie en inspiratie zal het in ieder geval zeker niet liggen."

"Het is goed dat we uiterst zorgvuldig hebben gehandeld en het belang van Joeri voorop hebben gesteld", zegt technisch directeur Joop Alberda. "Het is ontzettend fijn voor Joeri dat hij nu zijn topsportcarrière kan vervolgen."