Bertens naar tweede ronde Florianopolis

Maarten (rubbereend)

Kiki Bertens heeft dinsdag de tweede ronde van het WTA-toernooi in Florianopolis bereikt. De Wateringse was in de Braziliaanse stad met 6-4, 1-6 en 6-2 te sterk voor de Kazachse Sesil Karatantsjeva. In de tweede ronde komt Bertens de als eerste geplaatste Spaanse Carla Suarez Navarro tegen.

Bertens begon goed aan de partij door al in de eerste game een break te plaatsen. Die hield ze echter maar twee games vast. Op 4-4 wist de Nederlandse de set te beslissen door Karatantsjeva te breken en vervolgens ook de eigen servicebeurt te houden.

Het tweede bedrijf vormde een groot contrast met het eerste. Bertens kwam er niet aan te pas en moest twee breaks incasseren. De Zuid-Hollandse verloor de set, die eventjes werd onderbroken vanwege de hitte, uiteindelijk kansloos met 6-1.

In de derde set leefde de nummer 119 van de wereld weer op pakte ze een 3-1 voorsprong en breidde die uit tot 5-2. Op de service van Karatantsjeva, 161e op de wereldranglijst, maakte Bertens vervolgens de partij af. In de tweede ronde treft de Nederlandse in Suarez Navarro de nummer vijftien van de wereld.