Jolie vindt Libanese gastvrijheid voorbeeld

Redactie

Angelina Jolie vindt dat andere landen een voorbeeld kunnen nemen aan de gastvrijheid van Libanon. "De gastvrijheid en de solidariteit die Libanon voelt tegenover zijn buurlanden is een voorbeeld voor de rest van de wereld waar we dankbaar voor moeten zijn", zegt de actrice in een verklaring. Eind vorig jaar bedroeg het aantal Syrische vluchtelingen een kwart van de Libanese bevolking.

Jolie, speciaal gezant voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, arriveerde zaterdag in Libanon om onder meer Syrische kinderen te ontmoeten. De actrice bezocht een kamp waar meer dan drieduizend Syrische kinderen wonen die wees zijn of hun familie zijn kwijtgeraakt nadat ze naar Libanon waren gevlucht vanwege de oorlog in hun eigen land.

"Het was hartverscheurend om deze kinderen te ontmoeten", zegt Jolie. "De oorlog heeft ervoor gezorgd dat ze hun families en jeugd zijn kwijtgeraakt. Ze zijn nog zo jong, maar ze moeten met deze lasten omgaan alsof ze al volwassen zijn."

De 38-jarige Jolie kwam zaterdagmiddag aan voor haar driedaagse bezoek en had meerdere gesprekken over vluchtelingen uit Syrië. De actrice was voor de derde keer in het land.