Zuckerberg: WhatsApp blijft hetzelfde

Jigzoz

Mark Zuckerberg zegt dat er niets zal veranderen aan hoe WhatsApp met de data van zijn gebruikers omgaat. De chatdienst zal na de overname door Facebook autonoom blijven werken. Dat zei de ceo van Facebook maandagavond op een telecomcongres in Barcelona.

"WhatsApp blijft precies hetzelfde", aldus Zuckerberg. Facebook zou gegevens van gebruikers niet gaan gebruiken voor tonen van advertenties. Ook zal Facebook berichten en foto's van WhatsApp-gebruikers nadat ze zijn aangekomen niet permanent op zijn servers opslaan. "WhatsApp bewaart niets meer dan nodig is. Dat is wat mensen willen. Het zou stom zou daar iets aan te veranderen."

Het team van WhatsApp blijft volgens de Facebook-oprichter zelfstandig opereren. Het team mag wel gebruikmaken van de infrastructuur en medewerkers van Facebook.

Ruim de helft van de Nederlandse WhatsApp-gebruikers maakt zich zorgen om de overname van de chatdienst door Facebook, bleek maandag uit een onderzoek door tv-programma Radar. Een kwart overweegt over te stappen. Acht procent heeft dat al gedaan. De meeste overstappers noemen als reden dat ze de gegevens die ze op WhatsApp uitwisselen niet willen delen met Facebook.