'Cricket spelen tegen de Taliban'

MarcusViridis

Wat kan je het beste doen wanneer de vredespijp definitief begraven lijkt te zijn en het onderlinge geweld weer is opgelaaid? Cricket spelen met de vijand! Dat lijkt de Pakistaanse minister van binnenlandse zaken, Chaudhry Nusar, tenminste een lumineus idee. Hij heeft dan ook bloedserieus het voorstel gedaan om een overheidsteam uit te laten komen tegen een aantal cricketliefhebbers van de Taliban.

De Pakistaanse regering heeft een poging gedaan om te onderhandelen met de in het land aanwezige haatbaarden, maar deze besprekingen werden ruw afgebroken toen zomaar 23 militairen geëxecuteerd werden. Daarop werd weer gereageerd door stellingen van de hypermoslims te bombarderen, waarna 38 terroristen aanspraak konden maken op 72 maagden. Sindsdien zijn beide partijen niet meer echt on speaking terms.

Gelukkig bestaan er in het land, waar vervolging van niet-moslims wettelijk geregeld is, verlichte geesten als Chaudhry. Politici zoals Nawaz Sharif en oppositieleider Imran Khan hebben in het verleden bewezen een aardig potje te kunnen ballen, dus is het wellicht een goed plan om de tegenpartijen middels sport en spel wat dichter bij elkaar te brengen.

Experts zijn echter de mening toegedaan dat het geweld nog wel even zal voortduren.