WhatsApp wil bellen toevoegen aan app

anoniem_22072019025900

WhatsApp gaat later dit jaar spraakdiensten toevoegen aan de populaire app voor berichten en foto's. Gebruikers kunnen hun contacten dan via een internetverbinding opbellen. Dat maakte topman Jan Koum van WhatsApp maandag bekend op het Mobile World Congress in Barcelona.

De app gaat daarmee de concurrentie aan met onder meer Skype, de BBM-messenger van BlackBerry en KakaoTalk, een app die in Azië erg populair is. Die bieden al langer spraakdiensten aan. De dienst wordt volgens Koum als eerste beschikbaar gemaakt voor de Android- en iOS-versie van WhatsApp, later volgen de telefoons van Nokia en BlackBerry.

WhatsApp heeft inmiddels wereldwijd zo'n 465 miljoen actieve gebruikers. Het bedrijf, dat voor ongeveer 14 miljard euro wordt overgenomen door Facebook, wil overeenkomsten sluiten met telecombedrijven, die klanten vervolgens de mogelijkheid kunnen geven de dienst tegen een speciaal tarief te gebruiken. De eerste deal zou het bedrijf hebben gesloten met E-Plus, het Duitse dochterbedrijf van KPN dat later dit jaar naar verwachting wordt verkocht aan het Spaanse Telefónica.

WhatsApp wil bellen toevoegen aan app
WhatsApp wil bellen toevoegen aan app (Foto: ANP)