12 Years a Slave heerst bij NAACP Image Awards

Sanne (Syth86)

12 Years a Slave was zaterdagavond de grote winnaar tijdens de 45e editie van de NAACP Image Awards in Los Angeles. De film, die werd geregisseerd door Steve McQueen, sleepte vier prijzen in de wacht. De awards van de National Association for the Advancement of Colored People worden jaarlijks vergeven aan zwarte mensen in de entertainmentindustrie.

12 Years a Slave ging naar huis met de prijzen voor beste film, beste regie en beste scenario. Lupita Nyongo'o sleepte voor haar rol in de film, die het verhaal vertelt over een vrije man die wordt ontvoerd en wordt verkocht als slaaf, de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in de wacht.

Scandal ging in de categorie televisie met de meeste prijzen naar huis. Zo won de show de award voor beste dramaserie. Actrice Kerry Washington, die in Scandal de hoofdrol speelt, sleepte de prijs voor beste actrice in de wacht. Acteur Joe Morton won de prijs voor beste mannelijke bijrol.

John Legend en Beyoncé werden in de categorie muziek gekroond tot beste mannelijke en vrouwelijke artiest. Komiek Kevin Hart werd uitgeroepen tot entertainer van het jaar.

12 Years a Slave lijkt favoriet filmprijzenseizoen (Foto: Novum)