Iggy Pop krijgt eigen radioshow op BBC 6

anoniem_22072019025900

Iggy Pop gaat zijn eigen radioshow presenteren op de Britse zender BBC Radio 6 Music. De Amerikaanse zanger is vanaf 16 maart elke zondagmiddag te horen, laat de BBC weten in een verklaring aan verschillende Britse media.

The Stooges-zanger presenteerde eind vorig jaar al een paar programma's op de zender. "Ik vond het een geweldige ervaring om die shows te presenteren", zegt Pop in een verklaring. "Mijn eigen muziekcollectie en herinneringen delen met een publiek is iets wat een vlam in mij heeft aangewakkerd."

De 66-jarige zanger, die ook als soloartiest albums uitbracht, hoopte al dat hij terug mocht keren op de radio. "Ik denk dat ik het goed deed, want ik mag terugkomen." De BBC laat weten blij te zijn met Pop. "Hij is een waardevolle en spannende aanwinst."

Pop vervangt het tijdslot van Pulp-zanger Jarvis Cocker die sinds eind vorig jaar een jaar lang pauze neemt van zijn radioprogramma. Het is niet duidelijk of Pop na de terugkeer van Cocker weer van de radio verdwijnt. Cocker komt op 9 maart eenmalig terug om de zanger welkom te heten. De show staat dan in het teken van Pop.