[NBA] James leidt Miami langs Oklahoma in topper

Frank (franklop)

Miami Heat heeft een ruime zege geboekt in de NBA-topper tegen Oklahoma City Thunder. De titelhouder, die tweede staat in de Eastern Conference, legde de koploper van de westelijke afdeling met 103-81 over de knie. LeBron James was van grote waarde voor de ploeg uit Florida met 33 punten, zeven rebounds en drie assists.

Chris Bosh en Dwyane Wade, de andere leden van Miami's supertrio, maakten elk 24 punten. Namens Oklahoma was Kevin Durant goed voor 28 punten. Russell Westbrook, die hersteld is van een knieblessure, kwam voor het eerst sinds kerst in actie. Hij scoorde zestien punten.

Overigens haalde James het einde van de wedstrijd niet. De sterspeler zocht na een overtreding van Serge Ibaka in het vierde kwart met een bloedneus de kleedkamers op. Bij terugkeer in Miami wordt James verder onderzocht.

Na vijf nederlagen op rij wist Denver Nuggets weer eens te winnen. Het team won met 101-90 bij hekkensluiter Milwaukee Bucks. Kenneth Faried kwam tot 26 punten voor de bezoekers.

Houston Rockets, de nummer drie van de Western Conference, ging op bezoek bij Golden State Warriors na verlenging met 102-99 onderuit. Houston-speler James Harden maakte 39 punten, maar dat bleek niet voldoende.