[PL Darts] Voorbeschouwing week 3

Tom (Nappie-Oleon)

In de derde week van de Premier League of Darts reist het veld van 10 deelnemers naar het Emerald Isle waar in Belfast gespeeld zal worden. Het is het zevende achtereenvolgende jaar dat de darters te gast zijn in de Odyssey Arena. In Noord-Ierland wordt de Nederlandse driekleur verdedigd door Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen, zij treden deze zeek aan tegen Simon Whitlock, respectievelijk Dave Chisnall.

Dave Chisnall – Michael van Gerwen

Beide heren hebben nog niet verloren in de competitie, en zijn ze vanavond ook weer niet van plan. Van Gerwen heeft het maximum aantal punten (winst op Taylor en Thornton), Chisnall won met dezelfde cijfers (7-5) van de Schot maar vorige week kwam Chizzy niet verder dan een gelijkspel tegen Peter Wright. Mighty Mike en Chizzy speelden twee keer tegen elkaar voor de camera’s, de Nederlander won in de kwartifnale van de World Matchplay, de Engelsman was de betere tijdens de World Grand Prix, ook in de kwartfinale.  Mede dankzij deze overwinning bereikte Chisnall in 2013 de finale van de WGP, wat hem uiteindelijk een uitnodiging opleverde voor de Premier League. De sloopkogel uit Vlijmen tankte afgelopen weekend een flinke dosis zelfvertrouwen door de eindzege te pakken op de Dutch Darts Masters.

Raymond van Barneveld – Simon Whitlock

De laatste partij van de avond die tussen Barney en The Wizard. Vorige week hadden ze het beide niet gemakkelijk. In de eerste week liet Van Barneveld een geweldig niveau (gemiddeld 108) zien, een week later lag zijn gemiddelde score bijna 20 punten lager waardoor hij verloor van Wes Newton. Met de zware wedstrijd tegen Van Gerwen volgende week in Glasgow voor de boeg zal de Hagenaar sowieso dit duel tot een goed einde willen brengen. The Wizard zal zich vast een andere start van het nieuwe jaar hebben voorgesteld na zijn halve finale plaats op het WK. Whitlock is zijn vorm helemaal kwijt. De Australiër moest vorige week zijn tweede ruime nederlaag slikken en staat daardoor momenteel laatste.

 Premier League - week 3    
Robert Thornon (Sch) vs. Gary Anderson (Sch)
Dave Chisnall (Eng) vs. Michael van Gerwen (Ned)
Peter Wright (Sch) vs. Phil Taylor (Eng)
Wes Newton (Eng) vs. Adrian Lewis (Eng)
Raymond van Barneveld (Ned) vs. Simon Whitlock (Aus)

 

Deze week is de Premier League donderdag 20 februari te zien via de livestream van RTL7darts.nl vanaf 20.00 uur. Op TV zal er rond de klok van 23.40 uur een samenvatting te zien zijn op RTL7 na de Europa League uitzending.