Frankrijk hofleverancier in finale skicross

Mexicanobakker

De finale van de Olympische skicross is bereikt door drie Franse skiërs. Jean-Frederic Chapuis en Jonathan Midol wisten in de eerste halve finale de beste twee te worden en Arnaud Bovolenta werd tweede in de tweede halve finale. Brady Leman uit Canada is de vierde finalist.

In de eerste halve finale kwam Chapuis goed weg en daarna beheerste hij de hele rit. Een foutje van Egor Korotkov, die ook goed gestart was. zorgde ervoor dat Midol hem kon passeren waardoor de top twee in de race snel duidelijk was. Armin Niederer kwam er de gehele race niet aan te pas. Midol en Chapuis maakten op deze manier een Franse medaille al zeker.

In de tweede halve finale was er een sterke start van de Fransman Bovolenta. Nog voor de eerste bocht viel Filip Flisar, en op dat moment wist Leman de koppositie van Bovolenta over te nemen. Leman en Bovolenta skieden relatief gemakkelijk van Florian Eigler weg om zo de finale plaats op te eisen.

Door dit resultaat is Frankrijk al zeker van twee medailles. De finale waar om deze medailles wordt gestreden wordt kort na het eindigen van deze halve finales verreden.