Fatwa over Marsmissie

MarcusViridis

Geestelijken uit de Verenigde Arabische Emiraten hebben eens goed nagedacht en hebben in hun wijsheid een heuse fatwa uitgesproken over toekomstige marsreizen. Of, beter: het idee om als mens te leven op Mars is fatwa-waardig.

Leven op Mars is namelijk volgens de heren geleerden niet-islamitisch. Mars is haram. De logica die zij daarvoor ruwweg hanteren is als volgt: (A) binnen het geloof van profeet Mo is zelfmoord een zware misdaad. (B) Bij een poging om op een mensonvriendelijke plek als Mars te gaan wonen, maak je een vrij grote kans om daar te overlijden. (C) Op die manier sterf je op een niet door Allah goedgekeurde manier en zal je daar veel last van ondervinden in het leven na de dood.

Het comité dat zich over de kwestie gebogen heeft, onder leiding van professor Faroek Hamada meldt: "Het leven beschermen tegen allerhande gevaren en de boel een beetje veilig houden is iets waar alle religies het wel over eens zijn. Dit idee wordt ook duidelijk geformuleerd in vers 4.29 van ons heilig boekje: dood niet jezelf, maar een ander ook niet. Dan is Allah je voor eeuwig genadig."

De fatwa is een gevolg van het project Mars One. Doel van dit project is om in 2025 op de rode planeet een kolonie op te zetten. Inmiddels hebben zich reeds meer dan 200.000 mensen aangemeld voor deze gewaagde onderneming. 500 van hen zijn Arabieren.