Kamphuis naar vijfde plek, strijd om goud spannender

heywoodu

Bobsleeër Esmé Kamphuis is er in de derde run in geslaagd een plek te stijgen en staat nu vijfde. De strijd om het goud is door een fout van de Amerikaanse Elana Meyers erg spannend, Kaillie Humphries uit Canada staat op slechts 0,11 seconden.

Meyers, die een dag eerder overtuigend de leiding pakte, slaagde er niet in om haar hoofd volledig koel te houden. Met een grote fout bovenin de baan moest ze uiteindelijk 0,12 seconden van haar voorsprong op Humphries inleveren, en hield ze iets meer dan een tiende over op de regerend olympisch en wereldkampioene.

Het brons lijkt vrijwel zeker te zijn voor de Amerikaanse Jamie Greubel. Haar achterstand op Meyers bedraagt al 0,87 seconden, maar op haar beurt heeft Greubel 0,64 seconden voorsprong op de Duitse Sandra Kiriasis, die vierde staat. Kiriasis haalde Kamphuis in, die tot de zesde tijd kwam in de derde run. Daarmee haalde de Nederlandse wel Elfje Willemsen uit België in, waardoor ze alsnog een plek steeg. Later op woensdag volgt de vierde en beslissende run.