Ligety neemt voorschot op reuzenslalomgoud

heywoodu

Ted Ligety heeft in de eerste run van de reuzenslalom een enorme voorsprong gepakt op de rest van het veld. Waar het om het zilver en brons bijzonder spannend is nam Ligety alvast een voorschot op de gouden medaille.

De Amerikaan Ligety kwam tot een tijd van 1:21,08, waarmee hij maar liefst 0,93 seconden sneller was dan de verrassende Tsjech Ondrej Bank. Binnen een seconde van Bank staan maar liefst zestien andere skiërs, die bijna nog allemaal zicht hebben op de medailles.

Van de favorieten, naast Ligety, staat de Fransman Alexis Pinturault er het beste voor. Hij moest 1,36 seconden inleveren op Ligety en staat daarmee op plek zes, drie honderdsten voor de Oostenrijker Marcel Hirscher. De Duitser Felix Neureuther, van wie nog niet zeker was of hij überhaupt zou starten, bleek zeer sterk en staat met 1,43 seconden achterstand op plek acht. De Duitser Stefan Luitz had de tweede tijd en leek hard op weg naar een medaille, maar maakte een fout bij het allerlaatste poortje en werd gediskwalificeerd.