Zuid-Korea pakt goud op dames aflossing

Frank (franklop)

Zuid-Korea heeft de gouden medaille behaald bij de dames aflossing bij het shorttrack. Ha-Ri Cho, Alang Kim, Seung-Hi Park en Suk Hee Shim bleven China voor, die uiteindelijk nog werden gediskwalificeerd. Canada pakte zilver en Italië pakte brons.

China, Canada en Zuid-Korea waren vooraan lang stuivertje aan het wisselen. Italië schakelde zichzelf uit voor de medailles door vijftien rondes voor het einde onderuit te gaan bij een wissel. Zuid-Korea nam een aantal rondes later de leiding en leek op de titel af te stevenen.

De Chinese vrouwen kwamen echter bij de laatste wissel met een foute manouvre onderlangs en gingen de laatste ronde als leider in. Suk Hee Shim plaatste echter nog een ultieme aanval en eiste alsnog de gouden medaille op. China werd uiteindelijk nog gediskwalificeerd vanwege die wissel, waardoor het zilver alsnog naar Canada ging en Italië het brons kreeg omgehangen.

De Oranjevrouwen kwamen in de halve finale ten val en werden ook nog eens gediskwalificeerd. Daardoor mochten ze niet in actie komen in de B-finale die werd gewonnen door Rusland. De mannen komen vrijdag nog in actie in de finale.