Nederlandse bobsleesters hebben er zin in

Frank (franklop)

De Nederlandse bobsleesters hebben zin om echt te beginnen met de Spelen. De tweemansbob met Esmé Kamphuis en Judith Vis komt dinsdag in actie. Ze hopen op een verrassing. "Welterusten iedereen ... We zien jullie morgen op de baan. Alles is mogelijk. Droom, geloof, handel, presteer", twitterde stuurvrouw Kamphuis maandagavond.

Edwin van Calker, stuurman bij de viermansbob, ging al vier keer van de olympisch baan af. Samen met Bror van der Zijde deed hij mee met de tweemansbob. Van Calker mocht daaraan meedoen van het NOC*NSF, zodat hij meer ervaring op de baan van Sochi zou krijgen. Zaterdag, in de viermansbob, begint het echte werk voor de ervaren stuurman.

Van Calker was tevreden over zijn vier runs in de tweemansslee. "Mooie tweede dag op de bobbaan. Runs waren beter en de laatste run was een schoonheid. Met vertrouwen naar de viermans. Maar eerst bijkomen nu", schreef hij maandag na afloop van zijn eerste onderdeel op de bobsleebaan.

"Dank, allen, voor jullie steun en leuke berichten! Doet ons erg goed. We gaan nu even bijkomen en op woensdag starten de viermanstrainingen", liet Van Calker later nog weten.