[upd] Word voetbaltrainer op je 3DS

Roy

Op 17 april verschijnt Nintendo Pocket Football Club in de eShop voor Nintendo 3DS. In deze game ben je trainer/manager van je eigen voetbalteam. De wedstrijden worden in retro-design weergegeven en er komt een speciale website waar je al jouw statistieken, en die van je vrienden, kunt bekijken.

Shibata kondigt releasedatum voor NPFC aan


Update 23.55 uur
Je team start natuurlijk onderaan en via de nationale competities kun je naar de internationale competities. Om je team te versterken kun je nieuwe spelers aantrekken op de transfermarkt of je huidige spelers verbeteren middels intensieve trainingen.

Tijdens elke wedstrijd ontvang je trainingskaarten waarmee je bepaalde statistieken van een speler kunt verbeteren. Er zijn maximaal drie kaarten per speler te gebruiken tijdens een training en bepaalde combinaties geven je een bonus zodat sommige statistieken nog hoger worden.

Het sociale aspect van de game is ook zeer belangrijk. Onderling zijn spelers uit te wisselen via de draadloze connectie van je 3DS. Dit uitwisselen betekent niet dat je spelers kwijtraakt, je stuurt namelijk een kopie van die speler.