Magath heeft geen trek in functie Van Marwijk

Frank (franklop)

Bert van Marwijk hoeft niet bang te zijn dat hij bij Hamburger SV wordt vervangen door Felix Magath. In een open brief aan de fans laat de Duitse trainer donderdag weten er geen oren naar te hebben om de oud-bondscoach van Oranje te vervangen. Van Marwijk verloor met HSV zes competitiewedstrijden op rij en staat onder grote druk.

Magath, oud-speler en oud-trainer van de Hamburgse club, werd de afgelopen dagen gepolst door de clubleiding. "Helaas houden bij HSV te veel mensen krampachtig vast aan hun positie", schrijft Magath. "Een aantal personen binnen de raad van commissarissen en de raad van bestuur zijn tegen mijn aanstelling. Hoe kan in die omstandigheden proberen een club voor degradatie te behoeden?"

Volgens Magath heerst er interne verdeeldheid binnen de top van HSV. "En de eenheid binnen een club is juist topprioriteit. Zonder dat kan er niets slagen. Helaas zijn er te veel individuele belangen die spelen. Ik had jullie als fans graag beter nieuws gegeven."

Van Marwijk kan ondanks het afhaken van Magath nog lang niet opgelucht ademhalen. De namen van Mirko Slomka en Thomas Schaaf zingen ook nog rond in Duitse media. Zaterdag staat voor HSV de cruciale ontmoeting met hekkensluiter Eintracht Brauschweig op het programma.