Brouwers mag Mönchengladbach verlaten

Frank (franklop)

Roel Brouwers krijgt bij Borussia Mönchengladbach geen nieuw contract aangeboden. Dat kreeg de verdediger deze week te horen. "We hebben hem verteld dat er geen contractverlenging meer voor hem in zit", liet technisch directeur Max Eberl donderdag volgens het ANP weten.

Brouwers komt bij Mönchengladbach dit seizoen amper aan spelen toe. In de Bundesliga stond hij pas tweemaal in de basis. Eerder liet de 32-jarige routinier al weten dat hij graag nog een jaar of twee bij BMG wilde blijven. "Maar de technische leiding maakt plannen waarin ik niet meer voorkom. Dus moet ik naar iets anders uitkijken."

Roel Brouwers kwam in 2007 bij Borussia Mönchengladbach terecht. In zijn eerste seizoen promoveerde de club naar de Bundesliga. Voor die transfer was de Nederlander twee jaar een vaste waarde bij SC Paderborn 07, in de Tweede Bundesliga.

Tussen 2001 en 2005 droeg Brouwers de clubkleuren van Roda JC. Mogelijk keert hij daar komende zomer terug. De speler bevestigt namelijk dat de Limburgse club uit Kerkrade zich bij hem heeft gemeld.