[Upd] Utopiachat NIET zonder regels

Danny

De site van de realitysoap Utopia van SBS6 heeft haar chatfunctie gesloten. "Deze chatfunctie was bedoeld om Utopianen een podium te bieden om te praten en te discussiëren over het reilen en zeilen binnen Utopia, maar werd jammer genoeg door een groep mensen misbruikt als podium om enkel en alleen negativiteit te ventileren." zo meldt de site.

Eerder verslikte een product van John de Mol zich al in een publiek discussieplatform. Dat was in 1999 toen Veronica zich genoodzaakt zag haar forum te sluiten en iedereen door te verwijzen naar ons eigen FOK! forum.

Dit keer moeten de kijkers het doen met de comments onder de berichten, omdat zij niet worden doorverwezen naar ons prachtige Utopiaforum, wat voor Utopia natuurlijk een gemiste kans is

Update
Utopia mag dan 'regelloos' zijn, maar dat geldt natuurlijk niet voor de betalende medemens. Acht minuten na plaatsing van het bovenstaand bericht heeft Utopia de chat 'heropend'. Van 08:00 tot 23:00 uur kun je daar nu chatten. De overige uren is er geen personeel aanwezig om de chat te screenen op overmatig hoofdlettergebruik of grof taalgebruik. Het quoten van bepaalde bewoners is derhalve al niet mogelijk. Overtreding kost je je betaalde paspoort. Utopia; regelloos, zolang uw mening niet al te negatief is. Kopje thee erbij?

Update
Uit de reacties op de melding dat de chat open blijft blijkt dat het commentaar, dat al gefilterd is overigens dus de echt negatieve reacties zijn nooit doorgeplaatst, lang zo positief niet is als men in de eerste zin op het terugkrabbelen wil doen geloven.

Een kleine greep:

"Hebben jullie wel een wervelkolom? Eerst chat weg dan chat terug met dezelfde regels als voorheen.."

"Ik betaal , dus geef ik commentaar zoals ik dat voor goed hou !
Als mensen daar problemen mee hebben , Jammer dan !"

"Goed bezig Utopia, maar als je waarschuwingen gaat geven als iemand per ongeluk (of express) Caps Lock aan heeft staan... BELACHELIJK!!!!!"

"vraag me toch wel af of de bewoners ook niet eens wat minder kunnen vloeken en ander taalgebruik kunnen hebben"

"Tussen 2300 en 0800 geen chat, waar slaat dit dan weer op?
Zet dan de streams ook maar uit tussen 2300 en 800uur, en ipv 2,50 p/m nog maar 1,25 p/m."

"Dit zei ik eerder vandaag: Volgens mij is dit gewoon een manier om aan publiciteit te komen, net als toen dat gezeik om de livestreams.
Vooral omdat ze zeggen 'Voorlopig'. Ze weten dat er meer mensen gaan afhaken zonder chat. Straks kun je weer chatten alleen zeggen ze dan dat er strenger gecontroleerd wordt of zoiets dergelijks. In ieder geval komt dit nieuws weer bij boulevard en zeker bij shownieuws, dus publiciteit.

Hoe voorspelbaar!!"

Volg Utopia vooral op utopia.fok.nl