Cruijff ontvangt UEFA President's Award

Maarten (rubbereend)

Johan Cruijff krijgt aanstaande zondag bij de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen uit handen van UEFA-president Michel Platini een prestigieuze prijs. Cruijff ontvangt zondag de UEFA Presidents Award. Deze prijs is bedoeld voor voormalige voetballers die veel betekend hebben voor het voetbal.

Onder anderen Franz Beckenbauer, Eusébio en Bobby Charlton gingen Cruijff voor. "Het is een grote eer om deze prijs te mogen ontvangen en in het rijtje te komen met illustere namen", zegt Cruijff op de website van de UEFA. "Ik wil deze erkenning delen met alle mensen waar ik ooit mee heb samengewerkt, en nog altijd samenwerk, die van het voetbal houden en bereid zijn er tijd en energie in te steken om het beter te maken. Niet alleen het spel zelf maar ook de organisatie en de rol van voetbal in de maatschappij."

"Het is een groot voorrecht de UEFA President's Award uit de reiken aan Johan Cruijff, een van de grootste voetballers en ambassadeurs van het voetbal", reageert Platini. "Eerst als speler, daarna als coach was hij bereid om het publiek te vermaken met zijn eigen stijl. Hij was een fenomenale voetballer die fans vermaakte over de hele wereld. Voetbal heeft een grote rol gespeeld in zijn leven. Eerst bij Ajax en daarna bij Barcelona."