[PL] Arsenal thuis niet langs Man United

Maarten (rubbereend)

Arsenal heeft in de Engelse titelstrijd twee punten laten liggen. De ploeg van trainer Arsène Wenger kwam thuis tegen het kwakkelende Manchester United niet verder dan 0-0. Arsenal staat nu een puntje achter koploper Chelsea. Manchester City bezet de derde plaats, maar heeft nog een wedstrijd tegoed en minder verliespunten.

Robin van Persie kreeg een grote kans om zijn oude ploeg een nederlaag te bezorgen. De Nederlandse spits zag zijn kopbal echter door doelman Wojciech Szczesny op de lat getikt worden. Het bleek een van de schaarse hoogtepunten in het Emirates Stadium.

Liverpool hield op het nippertje drie punten over aan de uitwedstrijd tegen Fulham. Steven Gerrard zorgde in de laatste minuut uit een penalty voor de 2-3 eindstand in Londen. Liverpool staat vierde in de Premier League. Het Fulham van trainer René Meulensteen is hekkensluiter.

Newcastle United leed met Tim Krul, Vurnon Anita en Luuk de Jong in de basis een pijnlijke 4-0 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur. Een van de goals van de Spurs kwam op naam van voormalig Twente-speler Nacer Chadli. Stoke City tegen Swansea City eindigde in 1-1.