Sochi dag 6, de leukste tweets

Maarten (rubbereend)

Elke dag verzamelen we hier op FOK!sport de leukste tweets over de Olympische Spelen in Sochi. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

Ook vandaag was er weer succes voor de Nederlandse schaatsers in de Adler Arena. Stefan Groothuis won de 1000 meter en Michel Mulder legde beslag op de bronzen medaille:

Dat verleidde teamgenoot Kjeld Nuis tot de volgende liefdesverklaring:

Na alle formaliteiten was het tijd voor een feestmaal voor de nieuwbakken olympisch kampioen:

Koen Verweij blikte na zijn 1000 meter al meteen vooruit naar de 1500 meter van zaterdag waar hij wil gaan vlammen:

Satirische website De Speld viel het op dat voor het eerst iemand van buiten Nederland een medaille scoorde bij het mannenschaatsen:

Als afsluiter van het blokje Nederlands succes hebben we vandaag Margot Boer die haar bronzen medaille op mocht halen op Medalplaza:

Zelfs vanuit de ruimte kan je genieten van de Winterspelen. NASA showde deze foto van het olympisch park in het donker. De foto is gemaakt vanuit het Internationale Ruimte Station:

De Russen zijn sowieso niet zuinig geweest met licht. Op de Bolshoy Arena is een deken van LED-verlichting aangelegd waarmee prachtige animaties gemaakt kunnen worden:

Annouk van der Weijden was te gast in een item voor de Today Show van NBC. Reporter Willie Geist maakte een reportage over hoe kleurrijk het olympisch dorp is. De Nederlandse mocht haar hippe oranje fiets demonstreren en uitleggen waarom wij Nederlanders altijd in oranje gehuld gaan. Vandaag zullen vele miljoenen Amerikanen Van der Weijden op televisie zien:

Ook vandaag kan Johnny Quinn natuurlijk niet ontbreken in deze rubriek. De Amerikaanse bobber heeft zijn eerste werkaanbod al binnen voor na de Spelen:

Quinn zelf lijkt inmiddels het onderwerp te worden van een verzamelobject dat hij graag zelf ook wel wil hebben:

Bob de Jong blijkt in de tussentijd heel wat anders gedaan te hebben dan trainen in de bergen:

In de bergen begint het ondertussen ook aardig warm te worden. De organisatie probeert de sneeuwcondities te verbeteren met zout. Maar hoe krijgen die Russen al dat zout toch boven in de bergen?:

Zilveren medaillewinnaar Jan Smeekens kreeg een hele bijzondere felicitatie. De Feyenoord-fan werd verrast met een persoonlijke felicitatie door Graziano Pellè:

Langlaufster Holly Brooks besteedde haar vrije tijd aan een typisch Russisch souvenir:

In het Nederlandse kamp was vandaag, naast weer meer medailles, ook een verjaardag te vieren. Coach Gianni Romme vierde zijn 41e verjaardag:

De grote attractie van het olympisch dorp, Zdeno Chara, heeft inmiddels zijn eigen hashtag: #PicswithZdeno. Fans duiken zelfs in hun fotoarchieven om op te kunnen scheppen met hun foto met de grote ijshockeyer:

En tenslotte zien we dat de Spelen ook voor Edwin van Calker op het punt staan te beginnen: