[PL Darts] Voorbeschouwing week 2

Tom (Nappie-Oleon)

In week 2 van de Premier League of darts reizen de 10 deelnemers naar Bournemouth, waar gespeeld zal worden in het Bournemouth International Centre. Vanavond staat onder andere de confrontatie tussen de twee mannen uit Stoke-on-Trent op het programma: Taylor tegen Lewis. Ook treft Raymond van Barneveld Wes Newton en neemt Michael van Gerwen het op tegen Robert Thornton.

Van Barneveld won vorige week op zeer overtuigende wijze zijn openingsduel met Gary Anderson. Barney keerde terug bij de darts waarmee hij in 2007 het WK won, het bleek effect te hebben: 7-1. Tegenstander Newton werd vorige week opzij gezet door Peter Wright en lijkt toch echt de zwakke broeder te zijn in het deelnemersveld. The Warrior komt net te kort in het geweld van de Premier League maar heeft toch ook zijn momenten. Aan Bournemouth heeft Barney goede herinneringen: in 2006 gooide hij zijn eerste negendarter ooit voor de televisiecamera’s.

De laatste pot van de avond gaat tussen Robert Thornton en Michael van Gerwen. Vorige week haalde de overwinning van MVG op Phil Taylor de geschiedenisboeken, want de beste darter aller tijden ging er nog nooit af met een white-wash. Thornton had het in Liverpool een stuk lastiger met Dave Chisnall; hij verloor van de debutant waar een punt toch lang tot de mogelijkheden leek te behoren. Vorig jaar in de Premier League werd het 6-6 en 7-1 in het voordeel van Mighty Mike. Als The Thorn in het begin niet overvleugeld wordt door de Nederlander dan zou de Schot misschien een puntje kunnen scoren, toch wijzen de bookmakers maar een winnaar aan: 4/11 tegenover 5/1 voor de wereldkampioen.

De derby van Stoke on Trent, het is met recht de wedstrijd van deze week. Weliswaar verloor Adrian Lewis dit weekend een finale van de derde UK Open qualifier van Taylor, toch zal het goede gevoel (winst op Whitlock in de Premier League) de overhand hebben. Taylor kreeg in Liverpool een oorwassing door geen enkele leg te pakken tegen Van Gerwen. Toch lijkt The Power zich snel hersteld te hebben want afgelopen zondag gooide hij nog twee negendarters. Van de 28 onderlinge wedstrijden tussen Jackpot en The Power won Taylor er liefst 23. Toch staat ook deze week de druk voornamelijk op Taylor, die een goed resultaat moet pakken.

Premier League - week 2    
Wes Newton (Eng) vs. Raymond van Barneveld (Ned)
Dave Chisnall (Eng) vs. Peter Wright (Sch)
Gary Anderson (Sch) vs. Simon Whitlock (Aus)
Adrian Lewis (Eng) vs. Phil Taylor (Eng)
Robert Thornton (Sch) vs. Michael van Gerwen (Ned)

 

Deze week is de Premier League te zien op TV via RTL7 op 13 februari vanaf 20.00 uur. Alle wedstrijden van de Premier league zijn elke donderdag live te volgen via de live stream op de website RTL7darts.nl.